O nas

Podjetje Euro Varia d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1990 v Ljubljani.

 

Začeli smo z Bolšjim trgom - sejmom rabljenih predmetov in starin na lokaciji današnjega BTC-ja in nadaljevali z organizacijo novoletnih sejmov na večih lokacijah, takrat razvijajočega in nastajajočega se BTC-ja, do leta 1996.

 

Maja 1992 smo se prvič pojavili v vlogi organizatorja Bolšjega trga - sejma starin ob Ljubljanici. Začeli smo z 20 stojnicami drobniih starin na Petkovškovem nabrežju in nadaljevali pod arkadami na Adamič - Lundrovem nabrežju (1993), se 1994 vrnili na Petkovškovo nabrežje in septembra 1996 preselili na novo  lokacijo na Cankarjevo nabrežje. Novembra 2009 pa smo se preselili na Breg, kjer se na Bolšjem trgu, sejmu starin ob Ljubljanici, ljubitelji starin in sprehajalci še danes srečujejo vsako nedeljo dopoldan.

 

V sodelovanju z  Mestno občino Ljubljana in njenimi službami  pa od leta 1993 dalje skrbimo za organizacijo in izvedbo decemberskih sejmov: vsakoletnega Miklavževega sejma na Prešernovem trgu in Božično-novoletnega oziroma Prazničnega sejma na Bregu , Prešernovem trguin na Kongresnem trgu v Ljubljani.

 

1998 smo na željo in v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev začeli z organizacijo knjižnega sejma v parku Zvezda na Kongresnem trgu v Ljubljani. Od takrat dalje vsako leto konec aprila, okrog dneva knjige - 23. aprila pripravimo knjižni sejem imenovan Slovenski dnevi knjige v Ljubljani.

 

Delujemo pretežno v Ljubljani, pomagamo pa tudi pri nekaterih večjih prireditvah drugod po državi.